Biografie

               De jonge tenor Pim van Drunen (24) staat al van kinds af aan op de planken. Zo mocht hij al op jonge leeftijd meespelen in diverse professionele musicals, waaronder de rol van Ciske de Rat in de gelijknamige musical.

            Tijdens zijn zesde atheneumjaar begon Pim op de vooropleiding muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daar ontdekte hij samen met zijn docenten zijn aanleg en passie voor het klassieke repertoire. Hij werd aangenomen voor de opleiding muziektheater klassiek en behaalde in 2017 zijn bachelorsdiploma. Momenteel studeert hij Master of Music op het conservatorium (Tilburg). Zijn hoofdvakdocent is Harry Ruijl. Daarnaast volgt hij masterclasses bij o.a. Miranda van Kralingen.

Tijdens zijn opleiding zong hij al in diverse voorstellingen en concerten. Waaronder als Dr. Blind in die Fledermaus (J. Strauss jr.), Braziliaan in la vie Parisienne (J. Offenbach), Brack Weaver in Down in the Valley (K. Weill) en als Camille de Rosillon in die Lustige Witwe (F. Lehár).

            Ook buiten zijn studie is Pim vaak te zien en te horen. Zo soleerde hij in diverse concerten waaronder in de Carmina Burana (C. Orff), les Sept Paroles du Christ en Croix (C. Franck) en de Missa Hilarious (P.D.Q. Bach). Daarnaast zong hij als koorlid mee in diverse opera’s waaronder bij Opera Zuid (le Nozze di Figaro), De Nationale Opera/Opera Trionfo (Fortress Europe) en bij Opera Spanga (La Traviata).